• 0532 545 50 70
  • doganerinsaat@gmail.com
  • Sultangazi / İSTANBUL

Kiralık İş Makinası

Kiralık İş Makinası

İş makineleri 90’lı yıllarda yaşantımızın bir parçası alanlarımızı inşa etmek için kullanılmaya başlandı. Özel olarak farklı özelliklere sahip iş makineleri özellikle inşaat ve yapı sektöründe kullanılıyor. Karayolu yapımı, su kanalları yapımı, yol yapımı ve bakımı hatta onarımı için çok amaçlı özel makinelerdir. İş makineleri lastikli ve paletli olmak üzere iki çeşittir.

Kullanılan alanlara göre lastikli ya da paletli iş makinesi kullanılır. İş makineleri zemini delmek, toprağı ve moloz yığınlarını oradan almak için çok yönlü özel araçlardır. Ülkemizde kiralık iş makinası oldukça fazla tercih ediliyor. Bunun nedeni inşaat sektörünün fazla olması ve maliyetlerin daha az olmasını sağlanmasıdır. Endüstriyel makineler

İş Makinası

2918 sayılı kanun(karayolları trafik kanunu)  gereği iş makineleri 4199/1 md. İnşaat makineleri sanayi, milli savunma, bayındırlık gibi kuruluşların hizmetlerinde kullanılmak üzere kullanılması uygun görülen motorlu araçların bütünüdür. En bilindik iş makineleri kazı, yükleyici(dozer), kazıcı (bekoloder), greyder, skreyper, damperli kamyon, beton transmikser, mini yükleyici makineleridir. Bu şekilde kiralık iş makinası ülkemizde oldukça yaygın tercih ediliyor.

Endüstriyel makineler ise; temizlik makineleri, forklift, jeneratör ve kompresör olarak sıralanır. Yol ve asfalt iş makineleri ise; finişler, frezer ve yol silindir makineleridir. İş makineleri belediyeler ve inşaat firmaları oldukça fazla kullanılıyor. Hatta bina yapımı için oldukça fazla tercih ediliyor.

İş Makinası Türleri

İş makinaları kullanılacak mekâna ve işin içeriğine göre farklı özelliklere sahiptir. Maden işleri, inşaat şantiye alanları, yol yapım, yol onarım, yol bakım çalışmalarında farklı özellikte iş makinaları kullanılır. Kiralık iş makinası türlerini genelde firmalar kiralar.

İş makinası türlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

-Kazı sıyırma-sıyırma dolgu: Bu tür iş makinası zemine büyük bir hat döşemek için kullanılır. Özellikle metro inşaat yapımı için kazı sıyırma ve dolgu işlemi yapılır.

-Taşıma: Özellikle ağır malzeme taşımını kolay hale getirmek için kullanılan bir makinedir.

-Delme-çukur açma: Köprü ve deniz kenarında ki yürüme yerleri için zemine geniş bir hat döşenmesi için kullanılır.

-Beton asfalt: Asfalt yapımı için zeminin düzleşmesini sağlamak amaçlı kullanılan bir makinedir. Silindiri örnek verebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button